Nový limit pro DPH od roku 2023

Sněmovna schválila návrh zákona, který počítá se změnou limitu pro registraci DPH s platností od 1. ledna 2023. S velkou mírou pravděpodobností tento zákon bude schválen a začne platit. Zde se shrneme základní novinky.

Nový limit 2 mil. Kč

Současný limit pro registraci k DPH je obrat 1 mil. Kč za posledních 12 měsíců po sobe jdoucích. Není to tedy za kalendářní rok.

Novela počítá se zvýšením tohoto limitu právě na 2 mil. Kč. Nadále platí, že obrat je za posledních 12 měsíců.

Návrh také myslí na ty, kteří mají obrat právě nad 1 mil. Kč, ale nižší než 2 mil. Kč. Těm by mělo být umožněno se z DPH odhlásit.

Novela zákona nyní musí být schválena v senátu, následně podepsána prezidentem ČR a vydána ve sbírce zákonů.

Vánoční uzavření kanceláře

Vážení obchodní přátelé

Celý rok se pro vás snažíme poskytovat co nejkvalitnější služby, což znamená i dodržování všech zákonem stanovených termínů. Rok 2022 byl opět velmi náročný, snažili jsme se a nadále se snažíme, Vám poskytovat co nejlepší péči. Pracovali jsme pro Vás neúnavně a vytrvale a snažíme se plnit Vaše přání, často i mimo naše standardní služby.   

I letos bychom rádi využili Vánoční svátky k odpočinku a načerpání nových sil, tak abychom i nadále plnili všechna Vaše přání a požadavky. Proto jsme se rozhodli uzavřít kancelář ve středu 21. 12. 2022 a znovu ji pro vás otevřít v novém roce v pondělí 2. 1. 2023.

Tímto vás prosíme o doručení všech dokladů k DPH za měsíc listopad do 9. 12., aby bylo možné je včas zpracovat. Rádi bychom vše zpracovali do pátku 16.12.2022. Poslední možné úpravy budou v pondělí a úterý 19.12, kdy budou všechna DPH a KH odeslána.

Samozřejmě pro vás budeme po celé volno na telefonu či emailu a v případě naléhavých situací není problém nás kontaktovat.

Děkujeme

Za celý tým ACM Czech, s.ro.

Ing. Vladimír Žďárský

ACM Czech, s.r.o.